Vapaaehtoiskissan kuulumiset

Share |

Maanantai 24.4.2017 klo 9:28 - Taavi ja Elina


kukka.jpgTervehdys taas Mummon kammarin vapaaehtoiskissalta. Huomasittehan, kuinka komeasti koreilin jokunen viikko sitten Moron keskiaukeamalla? Kyllä sitä juttua on orkideamummon kanssa katseltu ja ihailtu, miten hienosti viiksikarvani loistavat kuvassa. Tänään sovittiin mummon kanssa, että otetaan jutusta kopio ja lähetetään sukulaiselle Ruotsiin. Pääsee sitten hänkin viiksikarvojani ihailemaan.

Minä ja ihminen olemme käyneet orkideamummon luona joka viikko. Minulla on siellä kissanpäivät – saan silityksiä aina kun haluan, velttoilen matolla ja yritän löytää juuri sen paikan, mihin kevätaurinko parhaiten paistaa kaihtimien välistä. Usein nukahdan siihen – ja kuolaan mummon matolle hyvän lätäkön. Minullahan on poistettu useita hampaita, ja siksi leuka meinaa vähän falskata, mutta mummo on sanonut, että ei se mitään haittaa. Hän hyväksyy minut juuri sellaisena kuin olen. 

Orkideamummo hemmottelee minua paljon enemmän kuin ihmiseni kotona. Häneltä löytyy kissankarkkeja kaapista ja joka kerta saan siivun myös makkaraa. Innostun niin, etten millään meinaa lakata kehräämästä ja kiehnäämästä mummon jalkaa vasten. Parasta on, ettei mummo pihistele karkeissa yhtään niin kuin ihmiseni tekee. Hän nappaa kourallisen karkkeja kerralla ja tarjoaa niistä jokaisen minulle. Kaikki minulle. Ei tarvitse jakaa toisten lajitoverien kanssa, niin kuin kotona ihminen vaatii. 

Tänään ihmiseni vei orkideamummolle Mummon kammarin lähettämät villasukat kiitoksena hienosta lehtijutusta. Orkideamummo oli niin onnellinen ja liikuttunut, että totesikin meinaavansa ruveta itkemään. Hypisteli sukkia ja totesi niiden olevan taidokasta käsityötä. Pyysi ihmistäni välittämään suuret kiitokset Mummon kammarille, mutta minä teen sen nyt ihmisen puolesta. Että kiitti. 

Tänään opin yhden uuden sanan. Se on asenne. Tiedättekö te, mitä se tarkoittaa? Se on sitä, kun 91-vuotias ihminen toteaa, että "ostin uuden patjan - sellaisen korkeamman. Se on hyvä, että sitten kun mä tuun joskus vanhaksi, niin on helpompi nousta sängystä ylös." 

 

kevätterveisin Taavi