Mummon Kammari K50 -festareilla

Share |
24.05.2017

K50 -festarit vietettiin aurinkoisessa säässä Tampereen Tullinaukiolla ja Tullintorilla perjantaina 19.5. ja lauantaina 20.5. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Tampereen kaupunki ja Huikea –tapahtumatuotanto. Festareilla oli mahdollista seurata erilaista ohjelmaa kuten puheita ja musiikkiesityksiä. Lisäksi festareille osallistui lukuisia näytteilleasettajia, joista yksi oli Mummon Kammari yhdessä Tampereen seurakuntien kanssa.

Mattokärryllinen sinivalkoisia sukkia

Mummon Kammarin ja Tampereen seurakuntien toimintaan oli mahdollista tutustua Tullinaukiolla. Kaunis sää suosi tapahtumakävijöitä ja ulkoilman näytteilleasettajia. Mummon Kammarin myyntipöytä löytyi seurakunnan RuokaNyssen vierestä. Myyntipöydässä oli tarjolla tuttuja kammarilaisten vapaaehtoisvoimin hyväntekeväisyystarkoitukseen tekemiä käsitöitä ja askarteluja.

Myyntipöydältä löytyi mm. upeita hartiahuiveja, laukkuja sekä askartelutalkoissa tehtyjä kirjanmerkkejä. Hattumummojen tuttuja pikkuhattuja, joiden tuotto menee edelleen TAYS:in lasten teho-osastolle, oli myös saatavilla. Myynnissä oli toki myös mattokärryllisen verran suuren suosion saaneita sinivalkoisia sukkia ja tumppuja, joiden tuotto puolestaan käytetään nuorten työllistämiseen vanhusten ulkoiluavuksi.

Lankavarastot kaipaavat täydennystä

Kaikki kammarilaisten tekemät käsityöt ja erilaiset askartelutyöt ovat tehty lahjoituksina saaduista materiaaleista. Mummon Kammari onkin kovasti kiitollinen sekä lahjoittajille että vapaaehtoisille.  Tällä hetkellä lahjoitukseen kaivataan erityisesti lankoja, jotka ovat hupenemaan päin.

Festareilla riitti kävijöitä mukavasti siitäkin huolimatta, että kevään ensimmäinen aurinkoinen ja lämmin viikonloppu houkutteli kohdeyleisöä mm. mökkeilemään. Mummon Kammarin myyntipisteellä piipahti mukava määrä ihmisiä ja tärkeälle vapaaehtoistyölle saatiin jälleen näkyvyyttä.

mummonkammari1.jpg
Mummon Kammarin myyntipöydästä löytyi vapaaehtoisten tekemiä upeita käsitöitä ja monenlaisia askartelutöitä.

Kotisivujen uutistoimitus, Anna Vehkala

25.06.2018Hyvää kesää!
26.04.2018Kuukausinäyttely Kuva-albumissa
23.04.2018UUTTA! Mummon Kammarin kurssi vapaaehtoisille Lielahden kirkossa 7.5.
17.04.2018Helinä Siikala: Ihmisellä on tahto olla terve - miksi ei saisi sairastaa ja haluta hoivaa?
09.04.2018Tiedätkö mitä tapahtuu Lähitoreilla?
31.03.2018Hyvää pääsiäistä!
22.03.2018Toimisto on avoinna jo tänään, Kyläpaikka maanantaista alkaen
20.03.2018Mummon Kammarin kyläpaikka suljettu loppuviikon
19.03.2018Oman paikan löytäminen Suomen historiasta
15.03.2018Maaliskuun näyttely

Siirry arkistoon »