perehdytyskurssi

Kysymyksiä ja vastauksia vapaaehtoistoiminnasta


K: Olen kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta. Miten voin päästä mukaan?

V: Voit tulla tutustumaan toimintaamme aina, kun olemme avoinna. Seuraavan perehdytyksen vapaaehtoiseen vanhustyöhön näet perehdytyskurssisivulta. Jos aika ei sovi, ota yhteyttä toimistoon. Voimme varmasti yhdessä löytää juuri sinulle sopivat tavat osallistua.

K: Pitääkö minun itse kustantaa mahdolliset matkakulut?

V: Vapaaehtoistyössä annat omaa aikaasi ja osaamistasi. Emme edellytä, että käyttäisit omia varojasi matkakuluihin. Pyrimme kuitenkin siihen, että matkoihin käytetään edullisimpia vaihtoehtoja. Kulukorvaukset kattavat Tampereen alueen. Kerromme sinulle lisää matkakulujen korvaamisesta, kun sovimme vapaaehtoistyöstäsi.

K: Minkälaisia taitoja minulta edellytetään?

V: Tavallisen ihmisen taitoja. Mitään erityisosaamista emme sinulta edellytä. Halutessasi voit käyttää omia taitojasi ja vahvuusalueitasi myös vapaaehtoistyössä. Sovitaan niistä erikseen, kun tulet mukaan.

K: Täytyykö minun osallistua perehdytykseen, olen jo monessa mukana ja kokemustakin on?

V: Kaikki uudet vapaaehtoiset tulevat meille perehdytyskurssin kautta, vaikka ammatin tai harrastusten kautta olisikin kertynyt jo monenlaista kokemusta. Jokaisessa paikassa on omat toimintatapansa ja -periaatteensa, joista on hyvä olla perillä. Jos olet ollut nimenomaan Mummon Kammarin vapaaehtoistyössä, ota suoraan yhteyttä toimistoon tai aiempaan yhteyshenkilöösi.

K: Minkälaista apua tarvitaan?

V: Monet vanhukset kaipaavat ulkoilu- tai juttuseuraa sekä asiointi- ja saattoapua. Apua kaivataan myös Mummon Kammarin muissa tehtävissä. Voit tutustua eri mahdollisuuksiin otsikon "vapaaehtoiseksi" alta. Tehtäviä esitellään tarkemmin perehdytyskurssilla. Myös omaa osaamistaan kannattaa tarjota meille.

K: Missäpäin kaupunkia apua tarvitaan?

V: Mummon Kammari auttaa vanhuksia ympäri Tamperetta. Sinulla on mahdollisuus valita, haluatko toimia lähellä omaa asuinaluettasi.

K: Kuinka usein vapaaehtoistyötä tehdään?

V: Riippuu tehtävästäsi. Aikatauluista voidaan sopia. Moni käy ystävävanhuksillaan kerran viikossa,  osa tekee muutaman tärkeän avustusreissun vuodessa. Joku taas työstää käsitöitä omaan tahtiin kotona. Jokaisen panos on tärkeä. Kesätauot ja muut lomat onnistuvat kaikissa tehtävissä.

K: Minkälaisia ihmisiä on mukana Mummon Kammarin vapaaehtoistoiminnassa?

V: Yli 1 000 erilaista ihmistä vauvasta vaariin.