kotona_omaystävä

Kokemuksia vapaaehtoistyöstä


Vapaaehtoistyön aloittamisesta

Olin hyvin hämmentynyt ja hermostunut seisoessani ensimmäistä kertaa Mummon Kammarin eteisessä. Olin ilmoittautunut vapaaehtoistyöhön ensimmäistä kertaa elämässäni enkä tiennyt mitä odottaa. Tiesin kyllä mitä Mummon Kammari teki (ainakin teoriassa), sillä näiltä nettisivuilta oli löytynyt tietoa vapaaehtoistoiminnasta.

Lue lisää


Vapaaehtoinen esittäytyy

Olen Sanna ja aloitin vuoden alussa Mummon Kammarin vapaaehtoisena. Olen käynyt viikottain Hatanpään sairaalassa, jossa minulla on ”oma” osasto. Mitä käytännössä teen, on potilaiden kanssa rupattelua, juttelua ja läsnäoloa. Välillä katselemme telkkaria yhdessä tai luemme Aamulehteä. Se kuulostaa niin pieneltä, mutta toivon, että siitä olisi aidosti iloa osastolla oleville ihmisille

Lue lisää


Kahvista teehen ja kaikkea siltä välitä

Palasin juuri ystäväni luota visiitiltä. Istuimme ulkosalla, olihan toukokuinen keli mitä mainioin hellien meitä lämmöllään ja paisteellaan. Esittelin pihalla ystävälleni jälleen muutamat käsityöt, sillä niiden mukana kuljetuksesta on tullut minulle enemmänkin tapa kuin poikkeus.

Lue lisää


Ystävä vanhukselle

Huhtikuinen arkipäivä on kulumassa, kun kohtasimme ensi kerran.Olit kattanut valmiiksi kahvipöydän omassa kerrostalokeittiössäsi, jossa olet asunut lähes 60 vuotta. Oitis huomasin seesteisen, rauhallisen tunnelman. Olet niin lempeä, ystävällinen ja vilpitön.

Lue lisää


Vierailuista on tullut osa arkirutiinian

On kulunut kohta kymmenen kuukautta siitä, kun aloitin vapaaehtoistyön. Koko tämän ajan olen vieraillut viikoittain saman ihmisen luona. Alunperin tarkoitukseni oli toimia ulkoiluavustajana vain kesäkuukaudet. Kun syksy saapui, jatko tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta.

Lue lisää