Mummon Kammarin Muuttokulkue torstaina 29.11.-18!

IMG_6079
Mummon Kammarin väkeä!
Näitkö torstaina 29.11.2018 Tampereen keskustassa suuren, punaliivisen kulkueen? Kyseessä oli Mummon Kammarin Muuttokulkue! Kymmenet kammarilaiset vaelsivat vanhasta Otavalankadun Mummon Kammarista uuteen Mummon Kammariin Hämeenkatu 28:aan! Kulkueväkemme oli varustautunut Kammarin punaisin liivein, t-paidoin, kukin ja villasukin! Ja olipa matkassa mukana myös rollaattori, maitokärryt ja Joulumuori!

Kulkueemme herätti positiivista huomioita kanssakulkijoissa ja raikuvaan ääneen myös "tiedotimme", että Mummon Kammari muuttaa! Keskustorilla mukaamme liittyi myös Myötätuulen Muuttokulkue ja vaelsimme yhdessä kohti uutta Mummon Kammaria. Perillä meitä odotti Tiernapoikien tervehdys ja glögi-piparitarjoilu. Pääsimme myös vähän kurkkaamaan uusiin tiloihimme. Kiitos kulkueessa mukana olleille, oli hienoa kokea siirtymä vanhasta uuteen yhdessä!

Katso myös videoita kulkueesta: https://vimeo.com/mummonkammari

Uusi Mummon Kammari avaa ovensa 7.1.2019 - lämpimästi tervetuloa!


Ajankohtaista Mummon Kammarista

30.11.2018

Myyjäistunnelmia

Mummon Kammarin perinteiset adventtimyyjäiset perjantaina 23. marraskuuta keräsivät Kyläpaikkaan väkeä taas tuvan täydeltä. Jo heti sisään astuessa pullantuoksu, kukkuraiset myyntipöydät ja punaliiviset, hymyilevät kammarilaiset virittivät tulijat jouluiseen tunnelmaan.


punaisia_sukkia
askarteltuja

Myyntipöydät olivat täynnä syksyn mittaan neulottuja ja askarreltuja töitä. Käsityöryhmäläiset olivat valmistaneet värikkäitä neulomuksia, sukkia, tumppuja, huiveja ja myssyjä, kokoja vauvasta vaariin. Monet olivat myös lahjoittaneet kotona neulomiaan, virkkaamiaan tai ompelemiaan töitä. Askarteluryhmäläiset olivat valmistaneet joulukoristeita, koruja, enkeleitä, takkaruusuja, pehmoleluja… ja käsintehdyistä joulukorteista ei löydy kahta samanlaista.

pehmoja
hilloja

enkelit
leivonnaisia

Herkkupöydän kakut, piparit, mehut, hillot, sinapit ja muut herkut hupenivat nopeasti ostajien kasseihin. Keittiössä leivottiin joulupullia, lämpimäisiä suoraan uunista myyntipöydille - taatusti tuoretta.

emännät

sukkia

Ostosten lomassa oli mukava pitää tauko ja istahtaa nauttimaan kuppi kuumaa vastapaistetun pullan kera.

Arpajaisissa oli paljon mukavia palkintoja ja jokainen arpa voitti jotakin.

Tarjolla oli myös kirpputoritavaraa. Vuoden vaihteessa tapahtuvan muuton vuoksi myynnissä oli mm. tauluja ja huonekaluja.

Monille Kammarin myyjäiset ovat vuotuinen perinne ja ilmassa tuntui nyt olevan pikkuisen haikeuttakin: viimeiset myyjäiset tutussa paikassa. Samalla kuitenkin innostus tulevasta: millaiset myyjäiset ensi vuonna? Mutta on aivan varmaa, että lämmin Kammarin tunnelma seuraa muuton mukana uuteenkin paikkaan.

Teksti ja kuvat: Leena HäyryPalaa otsikoihin