Mummon Kammarin Muuttokulkue torstaina 29.11.-18!

IMG_6079
Mummon Kammarin väkeä!
Näitkö torstaina 29.11.2018 Tampereen keskustassa suuren, punaliivisen kulkueen? Kyseessä oli Mummon Kammarin Muuttokulkue! Kymmenet kammarilaiset vaelsivat vanhasta Otavalankadun Mummon Kammarista uuteen Mummon Kammariin Hämeenkatu 28:aan! Kulkueväkemme oli varustautunut Kammarin punaisin liivein, t-paidoin, kukin ja villasukin! Ja olipa matkassa mukana myös rollaattori, maitokärryt ja Joulumuori!

Kulkueemme herätti positiivista huomioita kanssakulkijoissa ja raikuvaan ääneen myös "tiedotimme", että Mummon Kammari muuttaa! Keskustorilla mukaamme liittyi myös Myötätuulen Muuttokulkue ja vaelsimme yhdessä kohti uutta Mummon Kammaria. Perillä meitä odotti Tiernapoikien tervehdys ja glögi-piparitarjoilu. Pääsimme myös vähän kurkkaamaan uusiin tiloihimme. Kiitos kulkueessa mukana olleille, oli hienoa kokea siirtymä vanhasta uuteen yhdessä!

Katso myös videoita kulkueesta: https://vimeo.com/mummonkammari

Uusi Mummon Kammari avaa ovensa 7.1.2019 - lämpimästi tervetuloa!


Ajankohtaista Mummon Kammarista

11.9.2018 11.41

Syyskuun näyttely: Laura Uimosen Lempiväri II

Syyskauden käynnistyttyä Mummon Kammarin Kyläpaikan seinälle on jälleen pystytetty myös Kuukauden näyttely. Laura Uimonen on antanut näyttelylleen nimeksi Lempiväri II. Hän sanoo, että hänen lempivärinsä vaihtelee, tällä hetkellä se on oranssi. Se sopiikin hyvin syksyn tunnelmaan.

Laura-Uimonen
Laura Uimonen on antanut näyttelylleen nimeksi Lempiväri II.
Valkeakoskelainen Laura Uimonen on viettänyt lapsuutensa Tampereella Pispalan alla Hyhkyn maisemissa. Myös opiskeluaika Teknillisessä korkeakoulussa piti hänet tamperelaisena. Hän on koulutukseltaan arkkitehti, pääaineena kaupunkisuunnittelu. Opintojen yhteydessä hän osallistui maalausleireille.

Luonto- ja ympäristö ovat olleet hänelle tärkeitä jo lapsuudesta lähtien, luonnossa liikkuminen ja partio kuuluivat harrastuksiin. Piirtänyt ja maalannut hän on koko elämänsä ajan. 

Työuransa hän on tehnyt kulttuurialalla, taidekeskuksen vetäjänä. Hän on tutkinut taidetta ja opettanut mm. ympäristötaidetta Taideteollisessa korkeakoulussa usean vuoden ajan. Hän toimii myös museoassistenttina Visavuoressa.

Vuonna 2014 hän suoritti kaksivuotiset luontokartoittajan opinnot. Hänellä on oma yritys nimeltä LU Studio Finland, jonka puitteissa hän tekee luonto- ja rakennushistoriaselvityksiä, pitää maalauskursseja ja tekee tilaustöinä erilaisia kuvitustöitä. 

Hän sanookin kokevansa itsensä enemmänkin kuvittajaksi ja taiteen sekatyöläiseksi kuin taidemaalariksi. Tilaustyönä hän on tehnyt esimerkiksi kasvi- ja eläintauluja luontopolkuja varten. 

Keltainen-tammi-II
Keltainen Tammi

Uimonen kertoo piirtävänsä paljon ulkona ja viimeistelevänsä työt sitten jälkeenpäin kotona. Joskus hän käyttää valokuvia yksityiskohtien muistamiseen ja keräämiään oksanpalasia tai lehtiä tunnelman luomiseen. Työt hän tekee pääosin vesiväreillä, joskus eri tekniikoita yhdistellen.

Pieni osa Mummon Kammarin Kyläpaikan näyttelyn töistä on peräisin Uimosen aiemmista näyttelyistä. 

Kesällä 2018 Uimonen osallistui Päivölän opiston järjestämälle maalauskurssille Nazzanossa, Italiassa Rooman pohjoispuolella. Ryhmässä oli monen ikäisiä naisia eri puolilta Suomea. 

He asuivat italialaisen taiteilijan, Emilio Stefanellin, talossa ja saivat nauttia hienoista maisemista, kesäisen lämpimästä säästä ja keskittyä maalaamiseen kokopäiväisesti. Osa näyttelyn maalauksista onkin syntynyt tuon kurssin aikana. Teoksista voi aistia kesän lämmön ja valon. Kaikkein uusimmat näyttelyn työt on maalattu viime elokuun lopussa.

Näyttely 26.09.2018 asti, avoinna ma-to klo 10-14.
Kotisivujen uutistoimitus


Palaa otsikoihin