Ajankohtaista Mummon Kammarista

11.1.2019 10.00

Uusi Mummon Kammari siunattiin käyttöön!

Uusi Mummon Kammari siunattiin käyttöön perjantaina 11.1.2019. Siunaustilaisuus keräsi runsaasti väkeä, paikalla oli 98 ihmistä.

Uusi Mummon Kammari siunattiin käyttöön perjantaina 11.1.2019 klo 10. Siunauksen toimitti tuomiorovasti Olli Hallikainen. Väkeä oli saapunut paikalle 98 henkilön verran. Siunauksen jälkeen nautittiin vapaaehtoisten keittämät kahvit. Joukosta kuului myös iloisia huomioita uusista tiloista, kuinka kauniit ne ovat.

Uudet tilat ovat hieno alku uudelle yhteiselle toiminnalle: uusi Mummon Kammari toimii kotina niin Mummon Kammarin toiminnalle, kuin myös Myötätuulen näkövammaistyön ja muulle diakoniatyön toiminnalle, kuten kuulovammaistyölle.

Tässä lopuksi vielä tuomiorovasti Olli Hallikaisen puhe uuden Mummon Kammarin siunaamistilaisuudessa:

Rakkaat kristityt. 

”Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa!” 

Tänään on ilon aika, on kiitoksen aika: 

  • Mummon Kammari, Myötätuuli, yhteisen diakonian toiminnot ovat saaneet uuden kodin. Tämä koti on hyvällä paikalla keskellä kaupunkia. Tänne on esteetön pääsy. Kynnystä ei ole. 

  • On ilo ja kiitos uusista mahdollisuuksista. Monet teistä vapaaehtoistyöntekijöistä olette olleet työntekijöiden kanssa mukana muutoksessa. Vielä eilen oli kovaa tohinaa tavaroiden asettelussa. Nyt tilat ovat hyvässä kunnossa. 

  • On ilo ja kiitos mahdollisuudesta saada uusia tulijoita tänne. Uusi vapaaehtoisia tarvitaan vanhusten luona käynteihin. 

  • On ilo ja kiitos mahdollisuudesta saada entistä tiiviimpi yhteys seurakuntalaisten ja työntekijöiden kesken. On mahdollista etsiä yhteistyötä Aleksanterin kirkon, Näsin ja Dyvin työntekijöiden kesken. Uutta voi syntyä kun seurakuntalaiset kohtaavat 

  • On ilo ja kiitos että nämä uudet tilat ovat valoisat ja avarat. Ne viestittävät Mummon Kammarin toiminnasta tuoda valoa ja lähimmäisyyttä tämän kaupungin keskelle. 

Voiko kaikkien Mummon Kammarin toimintojen toiminta-ajatus tulla Room. 12:sta: 

”Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.  

Olkaa keskenänne yksimielisiä. Älkää pitäkö itseänne muita parempina, vaan asettukaa vähäosaisten rinnalle. Pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä. Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa.” 

Tästä lauloimme myös alkuvirressä, Mummon Kammarin tunnusvirressä 428: ”Yksin emme työtä tee, toinen toistaan tarvitsee. Tuomme vaihtopöydälle lahjamme ja puutteemme.”  

Teemme työtä ”yhdessämmin”, kuten on tämän muutoksen idea on ollut. 

Tämä loppiaisen jälkeinen viikko on valon viikko: Jeesus, maailman valo. Tämä tarkoittaa että meillä on suunta mitä kohti kulkea, kohti Jumalaa ja kohti lähimmäistä. Näin teemme Jeesuksen antaman esimerkin mukaan. 

Tampereen seurakuntien toiminta-ajatus on: ”Lähelle ihmistä, lähellä Jumalaa”. Jokainen voimme heijastaa Kristuksen valoa ympärillemme. Kaikki olemme hyvän Vapahtajan valohoidossa. Hänen rakkautensa valoa voimme heijastaa ympärillemme. 

Valon lisäksi tarvitsemme myös ääntä: 

Täällä on käytössä äänimajakka. Kun lähestyy ovea, kuuluu ääni. Se ohjaa kohti ovea niin tulijoita kuin lähtijöitä. Ääni on vähän kuin kanan kotkotus. 

Millainen on tämän paikan ääni? Voiko se olla lempeä, ystävällinen, iloinen ja kutsuva, ei kukkoileva kiekuminen? 

Voiko tämä Mummon Kammari olla ystävällisen ja lempeän kohtaamisen paikka? 
Jeesus lupasi: ”Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” 

Täällä voi kohdata toisia ja lähteä kohtaamaan seurakuntalaisia sairaaloissa, laitoksissa, kodeissa. Voimme luottaa että Vapahtaja itse kulkee mukana ja on läsnä kun kohtaamme toisia erilaisissa elämäntilanteissa. 

Mummon Kammari voi olla majakka keskellä kaupunkia. Se voi olla valon majakka ja heijastaa Kristuksen läsnäolon ja rakkauden valoa. Se voi olla äänimajakka joka kutsuu lähtemään ja tulemaan lähelle toista ihmistä ja lähelle Jumalaa. Mummon Kammarin ääni voi olla lohduttava ja rohkaiseva ääni kiireisten askelten, liikenteen ja tulevan ratikan kolkkeen keskellä, kaupungin sydämessä. 

Siksi:  

”Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa!” 

”Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.”  

Toivotan hyvän Jumalan siunausta Mummon kammarille ja kaikille jotka tänne tulevat.

IMG_20190111_102845

IMG_20190111_102823


IMG_20190111_102900


IMG_20190111_102832

IMG_20190111_121305


Palaa otsikoihin