Mummon Kammarin Muuttokulkue torstaina 29.11.-18!

IMG_6079
Mummon Kammarin väkeä!
Näitkö torstaina 29.11.2018 Tampereen keskustassa suuren, punaliivisen kulkueen? Kyseessä oli Mummon Kammarin Muuttokulkue! Kymmenet kammarilaiset vaelsivat vanhasta Otavalankadun Mummon Kammarista uuteen Mummon Kammariin Hämeenkatu 28:aan! Kulkueväkemme oli varustautunut Kammarin punaisin liivein, t-paidoin, kukin ja villasukin! Ja olipa matkassa mukana myös rollaattori, maitokärryt ja Joulumuori!

Kulkueemme herätti positiivista huomioita kanssakulkijoissa ja raikuvaan ääneen myös "tiedotimme", että Mummon Kammari muuttaa! Keskustorilla mukaamme liittyi myös Myötätuulen Muuttokulkue ja vaelsimme yhdessä kohti uutta Mummon Kammaria. Perillä meitä odotti Tiernapoikien tervehdys ja glögi-piparitarjoilu. Pääsimme myös vähän kurkkaamaan uusiin tiloihimme. Kiitos kulkueessa mukana olleille, oli hienoa kokea siirtymä vanhasta uuteen yhdessä!

Katso myös videoita kulkueesta: https://vimeo.com/mummonkammari

Uusi Mummon Kammari avaa ovensa 7.1.2019 - lämpimästi tervetuloa!


Ajankohtaista Mummon Kammarista

11.10.2018 12.30

Uusissa tiloissa tavoitteena kohtaaminen ja löytäminen

Mummon Kammarin toiminta Otavalankadun tiloissa päättyy perjantaina 23. marraskuuta pidettäviin myyjäisiin. Myyjäisten jälkeen Kammarin tavarat pakataan ja muutetaan uusiin tiloihin Seurakuntien taloon, jossa toiminta alkaa loppiaisen jälkeen. Joukko työntekijöitä, asiakkaita ja vapaaehtoisia tutustui tiloihin syyskuussa.

uudet_mummonkammarin_tilat_tapetointi
Heidi Lauronen ja Leea Perä esittelivät remontoitaviin tiloihin asennettavaa värikästä tapettia, kun Mummon Kammarin ja Myötätuulen väkeä kävi tutustumiskäynnillä.
Hämeenkadun ja Näsilinnankadun kulmassa vakuutusyhtiö Fennialta tyhjäksi jääneissä tiloissa on meneillään remontti. Tavoitteena on saada paikat valmiiksi joulukuun alkuun, ja Mummon Kammarin toiminta tiloissa alkaa loppiaisen jälkeen.


Toimintavuosi 2018 päättyy juhlallisesti perinteiseen adventin aaton konserttiin Tuomiokirkossa lauantaina 1.12. klo 15.

Pääsisäänkäynti on Näsilinnankadun puolella ja luiskalla varustettu sisäänkäynti Hämeenkadun puolella, jossa myös raitiotien pysäkki on kohdalla.

– Tilasta tulee erittäin kaunis. Tähän tulee pöytäryhmiä, joihin voi vaikka kokoontua tekemään käsitöitä ja juomaan kahvia, esittelee vapaaehtoistoiminnan toiminnanohjaaja Maria Vuoristo

Pullantuoksuinen kohtaamispaikka

uudet_tilat_netti_02
Vapaaehtoisen vanhustyön keskus Mummon Kammarin ja näkövammaisten toimintakeskus Myötätuulen väkeä tutustumiskäynnillä uusissa tiloissa:

Näsilinnankadun puoleisen päädyn puotiin on tulossa laadukasta ostettavaa, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Lapsiperheitä on huomioitu leikkinurkkauksella.

– Pääsääntöisesti tähän tulee toimintaa, joka on kaikille avointa. Toivomme, että tästä tulee sellainen sukupolvien kohtaamispaikka, ja myös vapaaehtoisten kohtaamispaikka ja kanava löytää mielekästä tekemistä niin Mummon Kammarilta kuin kentältäkin, Vuoristo summaa.

– Pullantuoksuinen kohtaamispaikka, vapaaehtoistoiminnanohjaaja Anja Leino lisää.

Esteettömyys on huomioitu tilan suunnittelussa

Saman katon alle keskittyy myös näkövammaisten toiminta. Näkövammaisen toimintapisteessä Myötätuulessa aktiivikävijöitä on noin viitisenkymmentä, ja heille muutto on iso asia, erityisdiakoni Minna Ågren painottaa. 

Ågren on neuvonut suunnitteluryhmää esteettömyydessä, mikä onkin huomioitu koko tilan suunnittelussa. Suunnitelmia on muokattu matkan varrella, ja muun muassa luovuttu suurimmasta osasta mattoja, koska ne eivät tue rollaattorin kanssa kulkemista.

Iloa ja yhteiseloa

Sisustussuunnittelija Karoliina Kivelän mukaan tiloihin tulee värikästä kasviaihetapettia moneen seinään. Muutenkin seinissä on väriä, ja esimerkiksi keittiökalusteisiin on suunniteltu vihreitä sävyjä.

uudet_tilat_netti_03
Paula Yli-Urpo, Heidi Lauronen, Anja Leino, Leea Perä ja Mirka Hiltunen keskustelevat sisustuksesta.

Sisustuksessa hyödynnetään nykyisiä kalusteita, mutta uuttakin on tulossa. Paikalla on keinutuoleja ja pitkiä pöytiä, näyttö ja alttari sekä kaksi syvennystä rauhallisille keskusteluille. Alakertaan sijoittuu 40–50 istumapaikkaa.

Kokouksia pidetään kakkoskerroksessa, jossa on myös vapaaehtoisten koulutus. Esimerkiksi pikkaraiset kokoontunevat jatkossa kokoushuone Helmessä, joka onkin helmi näköalojensa puolesta.

Tupaantuliaiseksi ideoita

Kati Mattiniemi on Mummon Kammarin kävijä, joka on aiemmin toiminut emäntänä ja esiintyjänä näytelmäryhmissä. Hänellä on hyviä kokemuksia muistikerhosta, jota hän ehdottaakin uudeksi toimintamuodoksi.

Kyläpaikan askartelun vetäjä ja puodin suunnitteluryhmäläinen Paula Yli-Urpo voisi pitää popup-heijastintyöpajoja. On toivottu myös hyväntekeväisyys-käsityökahvilaa, kerhojen yhteisiä joulujuhlia ja ystävänpäivän nyyttikestejä.

– Yleisölle avoin tila ja halukkaita ikäihmisiä tarinoimaan 50 vuoden takaisia juttuja, ehdottaa Myötätuulen miesten piirin vetäjä Markus Jalonen.

– Elävä kirjasto -tyyppinen, itse ainakin tulisin. Minua kiehtoo ajatus rauhallisesta keitaasta, jossa saa hiljentyä ja tavata ikäihmisiä ja näkövammaisia. Täällä kaivataan sellaista.

– Tilat ovat viihtyisän oloiset ja ihan riittävän kokoiset, kommentoi Timo Heikkilä talkkari pikkaraisista, ehdottaen miesten käsityöpiiriä.

Jalonen tiedustelee aukioloaikoja olotilalle ja infopisteelle. Hänen mielestään paikka voisi olla auki joka arkipäivä, ja jonain päivänä viiteen asti. Aukioloaikoja ei kuitenkaan ole vielä lyöty lukkoon.

Teksti: Asta Kettunen
Kuvat: Rami Marjamäki


Palaa otsikoihin